Nu – som udgivet forfatter

Efter mere end et års arbejde kan jeg endelig kalde mig for udgivet forfatter….

Redaktør Lotte Murmann var mere end tilfreds (privat foto)
Redaktør Lotte Murmann var mere end tilfreds (privat foto)

Eller måske startede rejsen, da jeg i 2014 i en luftballon over Kappadokien i Tyrkiet mødte Hanne. Vi svingede godt og udvekslede telefonnumre.

Der gik ikke lang tid efter hjemkomst, før Hanne spurgte mig, om jeg ikke ville ghostwrite historien om hendes hjerneskadede søn.

Selvfølgelig ville jeg dét. Og snart befandt jeg mig på Hannes gård i Sverige – udstyret med diktafon og blok. Jo dybere Hanne dykkede ned i sin historie, jo mere rastløs fornemmede jeg, at hun blev. Til sidst gik der hul på bylden: “Jeg føler, jeg har materiale nok i hovedet til at skrive en undervisningsbog. En bog, der skal få de sundhedsprofessionelle medarbejdere til at lytte mere til de pårørende og samarbejde med dem i stedet for at se dem som et nødvendigt onde”.

Godt så! Resten af opholdet gik med at sammensætte en overordnet plan for bogen og til sidst skrive en synopsis til et givent forlag, der gerne skulle kunne se idéen med bogen.

For os blev det ikke alle gode gange tre.
Munksgaard var det første forlag, vi skrev til. Og efter et par mail-runder bad de os om at komme på besøg hos dem i København og snakke mulighederne igennem. And the rest is history, som de siger ovre på den anden side…

Efter mange timers hårdt slid, kunne vi aflevere vores manuskript til forlaget i oktober sidste år. Det hårde slid gav pote. Roserne væltede ned over os fra den meget erfarne redaktør, Lotte Murmann.

Bøgerne blev flået væk (privat foto)
Bøgerne blev flået væk (privat foto)

Og endelig kom dagen – d. 18. maj – hvor Hanne og jeg sammen med Lotte kunne præsentere det færdige resultat for de mange fremmødte ved præsentationen på Roskilde Universitets Center. Vores kære redaktør havde i dagens anledning medbragt 3½ kasser med bøger, som hun solgte på dagen. Hver og én. Rub og stub.

“Dét har jeg aldrig oplevet tidligere”, sagde hun glædestrålende, da dagen var omme. Vi må håbe, at dét er et godt varsel….

Læs mere om bogen her

Og lad mig spørge dig – hvordan har dine oplevelser som pårørende været? Har du følt dig hørt som pårørende? Skriv en kommentar i feltet og lad mig høre…

Site Footer

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial