En renæssance-destination

Christiansminde Foto: E-Skribenten
Christiansminde
Foto: E-Skribenten

Christiansminde.

Alene navnet smager af gamle dage, hvor mænd i jakkesæt og kvinder i lange, hvide blondekjoler og pompøse hatte valfartede til stedet.
Opkaldt efter Kronprinsen blev Christiansminde anset for at være det bedre borgerskabs åndehul – et fortryllet, næsten magisk sted, hvor de fine folk kunne forlyste sig og mødes med ligesindede.

Hvis man lod blikket vandre langs den øvre del af skoven, så man flere pragtfulde villaer – nærmest små slotte – der stadig vidner om, hvor attraktivt stedet var dengang, hvor det kun var de rigeste, der havde råd til at bo så fint, så tæt på havet og de naturlige kilder, der sprang på skovskråningerne.

Men tiderne ændrede sig, som tider nu gør.
Christiansminde var ikke længere kun forbeholdt det bedre borgerskab.
Nu myldrede området med kursister.
Sågar byens jævne befolkning fik øjnene op for den smukke natur og tog den måske endda lidt for givet.
De plaskede i vandet ud fra den nyanlagte sandstrand.
De sejlede med deres egne både rundet på Svendborgsund. Cirkus og andre gøglerier indtog sommeren igennem de store græsarealer.
Der kom endda en legeplads og minigolf.

Igen ændrede tiden sig.
Folk blev mere bevidste om at leve deres liv til fulde. At gribe enhver lejlighed til at gøre noget godt for dem selv. Vælge den sunde, nærende mad. Tage sig tid til at nyde naturen omkring dem. Bare være og levet det gode liv.

Når de besøgte Christiansminde, frydede de sig igen over lyden af kilderne, der stadig risler ned ad skråningerne. Over synet af marsvin, der stadig springer legende rundt i Sundet. Ja, selv den gamle færge ”Helge” bringer stadig sommergæster rundt til de nærved liggende anløbspladser på Thurø og Tåsinge.
I skoven genopdagede de urgammel viden om urter og planter. De lærte igen at sætte pris på de enkle råvarer med stor smag.

I dag oplever Christiansminde – ja, hele Svendborg – en renæssance med reminiscenser tilbage til dén tid, hvor mennesker forstod at nyde livet.

Site Footer

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial